כנס פוד-טק
חדשנות וחקלאות בערבה
יום פתוח במו"פ ערבה 31 בינואר 2018
בין השעות 13:00 – 09:15
באודיטוריום מרכז ויידור תחנת יאיר
 
 
 הכנס הוא הזדמנות להכיר כיווני פיתוח חדשים בחקלאות ומוצרים שעשויים להפוך לחקלאות המחר.
תוכנית הכנס:

  • 09:00-09:15- התכנסות 
  • 09:15-09:45 דברי פתיחה וברכות – ד"ר אייל בלום-ראש המועצה האזורית הערבה התכונה, מאיר צור- מזכיר תנועת המושבים, ח"כ איתן ברושי - יו"ר השדולה החקלאית, שמואל פרידמן - מנהל מו"פ ערבה תכונה וצפונית-תמר, יואב מורג - מנהל מחוז נגב משרד החקלאות ופיתוח הכפר
  • 9:45-10:10- ביטחון המזון - משולחן המעבדה דרך השדה אל שולחן האוכל - פרופ' ניר אוהד - הפקולטה למדעי החיים אוני' ת"א
  • 10:10-10:35- גידול מתועש של חגבים כמקור חלבון בר קיימא - דרור תמיר- חרגול פודטק
  • 10:35-11:05- היום שאחרי חומרי הדברה - דר' שמעון שטיינברג -  ביו בי
  • 11:05-11:30- חדשנות משבשת - כיצד תשפיע על החקלאות בערבה בעתיד - דר' אייל פוליקר, מושב צופר
  • 11:30-11:45- הפסקה קפה וטעימות חרגולים
  • 11:45-12:10- חקלאות כתנאי הכרחי לאומה בריאה - גרשון הכהן - אלוף (מיל') ארגון חקלאי ישראל הפעילים (אחי"ה)
  • 12:10-12:35- רבותי ההיסטוריה חוזרת: שינויים בשווקים גלובליים והשדפעתם על החקלאות במדבר היום ובעבר - רועי גלילי, מושב עידן. 
  • 12:35-13:00- חינוך חקלאות וקהילה בערבה - אבישי ברמן - עמותת "בין השיטין".
מנחה: דר' אביב דומברובסקי, המחלקה לפתולוגיה של צמחים וחקר עשבים, מנהל המחקר החקלאי.
** הכניסה חופשית ואינה מותנית בהרשמה מראש | ייתכנו שינויים בלוח הזמנים